dilluns, 20 de febrer del 2017

L'autèntica paella valenciana


Instruccions per elaborar l'autèntica paella valenciana:

1. Agafa l'oportunitat de la teva vida i no la desaprofites. Avui, des d'aquest luxós vaixell, mostra al món l'autèntica recepta de la paella, l'àpat més internacional de la teva terreta. Els convidats són excepcionals i la situació immillorable. Cal assolir l'èxit després d'una vida farcida de sacrificis entre fogons, temperatures elevades, suor, fum i fracàs a l'altra banda de l'oceà.
2. Mentre navegues per l'oprimit i ofegat litoral mediterrani cuina aquest magne arròs amb denominació d'origen Albufera de València. Primer un sofregit lent amb molta paciència, per poder fruir d'aquesta oportunitat, aturar el temps mentre adobes el conill i el pollastre amb la sal de la terra alhora que el banyes en or líquid.
3. Mentre respires la nostàlgica i humida brisa de llevant, incorpora al calder la verdura de l'horta valenciana. Sí, gent de la terra, cal agafar el tomahawk valencià, corbella nativa i arrencar tot serreig i tota llonça que envaeix aquest planeta.
4. Ara toca inundar el sofregit. Utilitza la mateixa aigua que acarona la terra partida en trossos fins a deixar que madure l'espiga daurada i apreciada que culminarà aquest magne àpat, arròs llaurat amb la vida dels teus avantpassats que s'eixugarà després del bull fins a endinsar-se en l'estómac dels excepcionals comensals.
5. Apreciar les oportunitats úniques a la vida. Des d'aquest luxós vaixell mediterrani, i amb uns comensals de l'altra banda del planeta, tothom descobrirà la vertadera essència de la paella valenciana. Aquesta recepta traspassarà tota frontera gràcies a la infinitat de mitjans de comunicació que s'aproparan a aquest vaixell un cop acabada la sessió culinària.
6. Perquè avui afegirem un ingredient que considere important per a l'èxit d'aquesta magna exhibició culinària. Un polsim màgic que donarà un toc extraordinari a l'àpat. No sempre tens l'oportunitat d'assassinar a un president, egoista i bleda totpoderós del primer país del món. Beneïda sort: després de l'aventura fallida nord-americana, ara puc gaudir d'una venjança amb ingredients 100% valencians.
L'altra opció seria desenterrar el tomahawk dels seus ancestres, però a la mediterrània sempre hem estat amants de la mort civilitzada: en aquest aspecte coincidim víctima i botxí.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada