dijous, 18 de febrer del 2021

BENVOLGUT DIARI o ESQUERRA I DRETA

18-2-2021 

Benvolgut diari. Hui em trobe tant melancohòlic que ja no sé on està l'esquerra i la dreta. He tafanejat les portades de la premsa, amb la sana intenció de solucionar el meu problema, i tampoc no m'han ajudat.





ABC

El que veritablement ha volgut expressar este periòdic és: "Iglesias continúa sent una mala persona." Seria el titular més adient a la situació. Bàsicament estem davant d'un xicon d'esquerres que fa política de dretes. La direcció de L'ABC hauria d'estar contenta. El que no acabe d'esbrinar és si esta portada és de dretes o d'esquerres. Al cap i a la fi un trencaclosques dels bons.







ELMUNDO ha perdut l'oportunitat única en el món d'emprar un pronom possessiu davant del vocable "Neurona". Per tant el titular més convenient a la situació seria: "La Policía (com a concepte) dice que Monedero usó SU Neurona para pagar SU hipoteca".
Important destacar la utilització de les majúscules als mots PolicíaMonedero i Neurona.






EL PAÍS parla de "Choque abierto". Canviant les paraules ho podríem anomenar de discussió oberta, és a dir, diàleg. Una conversa entre dos partits polítics que (atenció, gran descobriment de la premsa) no pensen igual en tot.

De fet, el titular més correcte seria:"El PSOE i Unidas no pensen igual de la igualtat".

No s'agafeu dels pèls, ja que és una notícia positiva: del conflicte eixirà una llei més justa. El problema és que la direcció de El País (el periòdic vull dir) no ho ha sabut expressar bé.

Per cert, la foto és per a la violència de carrer. Estem tan acostumats a estes batalles que ja no impressionen.





LA RAZÓN.
Sens dubte, la meua portada favorita del dia. És vore-la i escoltar de fons el Resistiré de El dúo dinámico, o L'estaca de Llach. És llegir-la i alçar el puny ben alt i ben tancat i proclamar als quatre vents: sí "La Razón"! Teniu Raó!! Llibertat, llibertat (sin ira libertad).

I si és precís, eixirem al carrer i exigirem la llibertat d'expressió (quan acaben els manifestants de Hasél. Ara per ara tenim overbooking als carrers).

Per cert, La Razón és d'esquerres, no?

Per altra banda comencen els fitxatges de la pròxima temporada política. El PP i Rivera apropen postures. Sols falta negociar la clàusula de rescissió i la signatura per tancar l'operació. Serà un contracte de 3 anys amb opció de renovació de 4 anys més si es guanyen títols.


PD: Portades de KIOSKO.NET

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada